Fudge
ca 50 st
5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
- Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat.
- Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
- Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.
- Ta kastrullen från värmen.
- Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.
- Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna.
- Skär i bitar och förvara i kylskåp.
www.arla.se
Kommentarer
Trackback