Pling plong


God morgon folkens :)

Fick lite sovmorgon idag. Behövde inte gå upp förrens åtta. Det gillar vi. Har varit ute på en kortis promenad och nu sitter både jag och Raven här i datastolen och myser.

Kvällen igår var grymt trevlig.
Tack Sandra för att du alltid ställer upp! Kärlek!

Snart blir det frukost. Fredrik är för övrigt ledig idag.
Sen blir det en sväng ut till torpet, sen städa hemma och i eftermiddag
kommer Fredriks föräldrar. Så vi har främmat hela helgen.
Ska även till Vetrinären för Raven ska få 12-veckors sprutan.

Tjong i medaljongen!


Ut och äta


Om några timmar, närmare bestämt klockan sex så ska vi ut och äta. Mormor och morfar bjuder ut sina barn och barnbarn med respektive. Tradition år efter år.
Eftersom våran släkt är lite speciell så är helger alltid ett problem.
Så i år blir det en torsdag. För idag kunde alla.

Nu väntar jag bara på att Fredrik ska komma hem.

Shopping i Skövde


Efter våran lilla visit på KSS åkte vi vidare till Elins Esplanad för att börja våran shopping. Tyvärr så öppnar ju alla affärer klockan tio och vi var där redan strax efter nio. Så en liten handling av yoghurt så satte vi oss där på en bänk och hade trevligt.

Hahaha, vilken syn.. Det var inte igår vi såg honom, eller vad säger du Louise, haha. Vilka minnen..

När klockan väl slog tio så var vi extremt taggade och kul hade vi :)

Och ja, jag har spenderat massa pengar! Men det är jag värd. Och idag har jag faktiskt inte handlat något jag inte behöver. Så det så!

Köpte i alla fall
6 st linnen
2 st tunna tunika/ toppar, eller vad man ska kalla dom
1 lite tjockare tröja
1 par svarta jeansleggings
1 par långa strumpor
1 par nästan lårhöga stövlar
1 halsduk till Fidde

Det har än så länge varit en grymt lyckad dag!

KSS


Började dagen redan klockan sex imorse. Vaknade långt innan klockan skulle ringa. Men så kan det vara. Fixa till mig lite snabbt, ut en sväng med Raven och sen upp med henne till mamma.
Klockan åtta kom Louise och hämtade upp mig och vi började
våran resa till Skövde.
Första stopet var på KSS där jag äntligen skulle få göra en röntgen på mitt ben. (Efter många om och men) Var där alldeles för tidigt, men fick ju komma in tidigare. Allt var över på bara några minuter, tog nog inte ens tio.
Så nu är det bara att vänta på svar från läkaren.

Ny mobil


Varit i Lidköping en sväng nu i eftermiddag. På The Phonehouse närmare bestämt. Fredrik fixade sitt abonemang och jag har fixat nytt abonemang. Oroa er inte, vi har båda samma nummer som innan.

Fixade även en ny mobil. Samsung ultra touch.
Så den här läckerbiten finns nu i våran ägo! I love!

Underbart höstväder !


Vaknade upp till ett soligt och fint väder idag. Frosten låg tät på gräsmattan och det räckte att bara titta ut genom rutan för att känna hur skön luft det är. Kall och frisk.

Snart blir det en promenad i detta sköna väder. Bara lite frulle som behövs nu, sen är man redo för en lång dag.

Tvätta


Klockan fem börjar min tvätt tid, men varken vill eller orkar egentligen det idag. Var nere igår och kollade om det fanns någon annan bra tid, typ på söndag. Men icke! Finns inte en ända bra ledig tid på två veckor. Så MÅSTE tvätta idag. Suck!

Någon som vill komma och sällskapa? :)

Besviken . . .


I era ögon och öron kanske detta är en struntsak,
men för mig är det ett stort slag i magen.

En utav mina bästa vänner (trodde jag) ska bli pappa i december. Jättekul och grattis! Men sättet att få veta det på, det är det jag blir besviken på.
För att göra en lång historia kort,
Jag och den här personen har varit vänner i sex år tror jag det är, ungefär. Vi har velat fram och tillbaka men beslutade oss för att bara vara vänner. Inga problem. Pratade jämt och om allt. Sen för några år sedan träffade han en tjej som verkligen pajjade våran relation till varandra. Efter det så har det varit si sådär med att hålla kontakten. Det är mest jag som försöker att få tillbaka det vi en gång hade, alltså vänskapen. Men efter dåligt gensvar så orkar jag inte bry mig längre, trots att jag verkligen saknar honom. I alla fall.
Loggade in på msn igår och ser då att hans namn, eller vad man ska kalla det, är: "tjejens namn" älskar dig. Ska bli pappa i december. "

Men visst! Grattis för helvete, även om du inte ens hade tänkt säga något!

Promenad


Det blev en riktigt lång promenad innan. Eller för Raven var den lång i alla fall. Det är ju det som är huvudsaken, att hon får motion och blir trött. Vi var ute kanske 1,5 timma. Självklart var det ju inte konstant gående hela tiden, och så hälsade vi ju på mamma. Just det ja, Louise var med. Det får vi inte glömma, så hon inte blir ledsen när hon läser det här sen :)

När vi kom hem bjöd jag på mat och sen åkte vi till Skövde en sväng för vi skulle hämta Louise mosters hund. Lång historia, men så var det i alla fall. Åkte hem igen och nu sitter jag här. Louise skulle jobba ikväll. Själv ska jag snart tvätta.

Lägenhet


Ååhh, vad jag är sugen på att se den där lägenheten. Hoppas att den är bra. Okej om vi måste tapetsera om alla rum och så, bara köket och badrummet är fräscht så är det ju lugnt.
Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill !

Så kan man ju börja planere lite. Och fixa till det sista i denna också.

Bara så ni vet alltså :)

Tisdag


Tidigt uppe idag med. Ganska skönt ändå.
Man får så mycket mer gjort på något sätt.

Dålig uppdatering igår, men var inte hemma så mycket. Tog en rikigt skön promenad, hälsade på mormor och morfar en sväng. Åkte och storhandlade medans Raven var hos mormor. Efter vi hämtat henne gick vi svängen förbi pappa. Prata lite skit. Sen hem och laga mat. Somna tidigt.

Ringde även bsnken och fixade ett VISA-kort.
Bokade tid på ungdomsmottagnongen.
Och vad är det för stil då?! Om man har drop-in tid mellan 15.30-18 brukar det inte finnas en barnmorska då? Det tycker jag! Nä, så dom har bara det på onsdagar. Hur tänker folk egentligen?! Åhh!
Så fick i alla fall en tid på onsdag. Äntligen!

Nu är det frulle och snart blir det en promenad till mammas jobb och hälsa på lite.

Ny vecka


Vet verkligen inte vad jag ska skriva. Är helt tom i bollen.

Dagen började i alla fall tidigt, redan kvart över sju.
Då ringde Fredriks klocka och jag var helt pigg så varför ligga kvar och segna till...?

Nu är klockan snart ett, har inte gjort något vettigt mer än ätit frukost och varit ute med Raven några gånger. Snart dags för lunch. Sallad.

Kan inte planera någonting för eftermiddagen eller resten av eftermiddagarna denna veckan just nu. Tydligen har Fredrik så mycket på sitt jobb att han antagligen får jobba över dom dagarna han jobbar. Skulle få reda på hur det ser ut idag. Hoppas i alla fall att han kommer hem i bra tid idag så vi kan åka och handla. För det behövs.

Tjing!

Framkalla foton


Hade tänkt att framkalla lite foton via internet nu. Fått bra erbjudande så måste ju passa på. Har ju som sagt en hel del bilder, haha. När allt är färdigt och det är dags att betala, ja då måste man betala direkt. Man kan inte få det på faktura. Fine, inga problem. Ganska bra faktiskt. Men till mitt problem. Nu är det så att jag har inget VISA-kort utan jag har ett maestro. Dumt och osmart, jag vet..
(På grund av vissa problem hos banken sist så blev det så,
Men ska ringa banken sen)
I alla fall, så nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem så jag kan låna hans kort och betala fotona så jag kan börja min instättning i album :)


Varför vintertid och sommartid ?


Jag har aldrig riktigt förstått det här fenomenet med att vrida fram klockan en timma när sommaren kommer och tillbaka en timma när vintern kommer. Varför inte bara låta dygnet flyta på som vanligt? Hålla på att krångla med klockorna två gånger om året.
För min del ställer det alltid till med problem.

Tänkte jag skulle vara duktig och läsa lite om det på Wikipedia, det var en hel del men såhär stod det bland annat om
Sommartid...
...innebär att loka tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året för att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren.

Sommartid används i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa.

I tropikerna är sommartid ovanligt (men förekommer), eftersom skillnaden mellan sommar och vinter är mindre. Även i länder närmare polerna gör sommartid mindre nytta eftersom dagsljuset på sommaren i många fall sträcker sig hela det vakna dygnet (trots det har de länderna i allmänhet sommartid).

Sommartid användes första gången sommaren 1916, då Tyskland, Sverige, Storbritaninen och flera andra länder hade sommartid.

Men vintertid heter inte vintertid utan det heter normaltid. Det däremot tänker jag inte skriva ner för DET var mycket text. Men är ni intresseade är det ju bara att kolla upp det på Wikipedias hemsida.

Vad tycker ni om att vrida klockan fram och tillbaka ??


Vrida tillbaka klockan


Vaknade strax efter åtta idag. Hade stält klockan på halv nio, planerade att jag skulle duscha och lite så innan Frredrik åkte till jobbet (ja, han jobbar idag med). Allt gick enligt planerna. Tittar på klockan i köket och frågar Fredrik om han har vridit tillbaka den. Vilket det visade sig att han inte gjort och att klockan bara var åtta, haha. Han som inte skulle börja förrens vid halv tio, haha.

Så rent teoretiskt har jag varit uppe sen sju. Kanske inte allt för kul om man tänker efter.
Jaja, kom ju upp i tid i alla fall :)


Veckan och helgen


Dålig uppdatering, jag vet. Har verkligen inte haft orken eller huvudet på skaft för det. Men så kan det vara ibland.

I veckan som gått jobbade jag alla dagar utom i torsdags. Då var det kvalitetstid som gällde. Var i Skövde en sväng jag och Fredrik. Hittade mig ett par nya stövlar. I love!
Annars har jag och Raven spenderat all tid tillsammans för Fredrik har jobbat. ( som vanligt) men tur att någon drar in pengar i den här familjen, haha.

Igår kom Sandra förbi en sväng på kvällen. Åkte och hälsade på Louise där även Rask befan sig. På vägen hem åkte vi förbi Munken för fick ett plötsligt sug efter Cola och Pringles.
När Fredrik kom hem blev det en promenad runt kvarteret,.
Väl hemma igen blev det film, mys och sen sängen.

Så varken veckan eller helgen har varit direkt händelsefull...

Tjing!

Snabb uppdate


Jobbat idag. Segt men värt pengarna.
Jobba imorgon med, börjar då dock sex. Övertid, det gillar vi.

Duscha nu medans Raven sover, laga mat till imorgon och sen blir det nog ett besök hos mamma.

Fredrik jobbar så vi får roa oss själva ikväll.

Tjing!

Ny frisyr ?


Funderar allvarligt på att klippa av mig håret och färga det mörkt.
Eller behålla färgen som är nu och bara klippa upp det extremt och klippa av luggen. Vet inte riktigt.
Kommer i alla fall ihåg att jag trivdes i kort hår.

Funderar på något liknande det på bilden, trots att det inte syns så mycket hur det är klippt. Vi får se. Men ska inte klippa av det just nu, utan det får bli om ett tag :)


Bilder


Eftersom det inte blev någon uppdatering i går eftermiddag så får ni lite bilder nu istället.
Sandra, Hillbom och Apollo kom ju på besök igår.
Åkte ut till torpet så dom kunde leka av sig lite.








Today


Efter att vi bytt alla handtagen åkte vi till Skövde. Fredrik skulle till Phonehouse och Skövde var den enda staden som det var öppet på idag. Men vad händer. Självklart var det stängt. Men jag fick mig ett par jeansleggings från Gina så jag är inte bitter, haha. Sen fick ju Raven uppleva "storstan" också.

Hem och käka. Sen promenad till Coop.
Proviva är min drog ! Bäst är hallon/granatäpple.
Ett glas om dagen är bra för magen.

Snart kommer pappa och lillebror. Hittade en stor köttabete i frysen
så bjuder på kvällsmat ikväll. Wook, både lätt och gott !

Köket


Har bytt handtagen på alla skåp i köket.
Så nu är det mycket snyggare.
Eller vad tycker ni?



Före




Efter



Today


Vaknade vid halv sju av att Raven behövde ut. Så på med kläder och ut på en promenad. Fick även med oss Fredrik ut. Det var riktigt skönt, inte för kallt utan precis lagom höstkyla.
Väl hemma var det dags för frukost för oss alla. 
Har busat en stund och nu ligger hon här i knät och sover.

Om någon timma ska vi åka till Lidköping och lämna tillbaka ett par högtalare som är paj. Ljudet har krånglat och vi har inte förståt vad det beror på. Så kollade Fredrik igår och då är det två av stiften i strömkabeln (tror jag det var) som är böjda.
blä på Elgiganten.
Ska även passa på att smita in på Gina och Lindex.

I eftermiddag kommer Sandra och Hillbom. Det gillar vi :)

Nu är det lite bloggläsning och sen fixa till mig.

Tjing!

Bild

 
Eftersom det bara är Sandra som har gjort sin röst hörd om mitt bildbyte så blir det den hon tyckte!

Så det blir denna nu tills snön kommer.

Varsegoda :)

Johan Falk


Igår tittade vi på dom två senaste, och skulle tro dom sista, Johan Falk-filmerna. Jag brukar inte gilla svenska filmer men dom här var riktigt bra. Det är fyra filmer och man måste se dom från början. För att förstå dom ännu bättre ska man titta på Tredje vågen först. 
Kan starkt rekomendera dom.


Skor ?

Har en del skor jag inte använder. Någon som är intresserad?

Här kommer i alla fall bilder :)





   


     


Bildförslag

Liten omröstning kanske...?
Vilken bild skulle passa bäst där jag har liljan just nu?


1.
2.
3.
4.
5.
6.


Snö !?


Imorse när jag gick upp ur sängen hörde jag att det regnade, men inte trode jag att det skulle vara snö inblandat. Blev lite chockad men ändå glad. Första snön är ju ändå speciell. Dagens snö kanske man inte kan sätta så högt upp på listan, men den första snön som lägger sig. I love it !

- Kanske snart ska ändra min bild till något med snö, eller i alla fall något höstigt?
Vad tycker ni?

Lite ändring !


Det har blivit en liten ändring i planerna.
Efter jag käkade förut kom jag på att jag hade ostbågae kvar sen igår. När dom är slut, vilket är om en liten stund, då, då kommer jag ta upp min diet igen.
Men käkade faktiskt en sallad till lunch!

Tjing!

Jul


Två månader och en vecka, sen är det jul.
Tiden går fort. Vet inte ens vart vi ska fira jul iår.
Jag vill här och Fredrik vill Växjö.
Och sen har jag inte ens börjat tänka på julklappar.

Älskar jul! Alla förberedelser, människors glada miner när dom öppnar
sina klappar, ja allt som hör julen till!

Vet att det är tidigt, men man måste vara ute i god tid!


Bestämt mig !


Nu har jag svackat med dieten i flera veckor. Från och med NU, precis i denna sekund är det slut med det. NU börjar allvaret igen. Så kan jag köpa nya kläder på mellandagsrean, haha. Är ju trots allt snart!


Vill ha..

 

Glasgow SEK 495, Nelly  Shoes - NELLY.COM


Men skor är ingen första prioritet just nu..




Plugga ?


Nu är jag där igen. Ska jag börja plugga eller inte? Vet ju vad jag vill utbilda mig till men hittar ingen utbildning häromkring.
Eller om jag ska gå barrista utbildningen och sedan öppna café? Det är ju också något jag vill göra.
Ska även hitta en kurs i italienska som jag ska läsa, det vet jag att jag ska i alla fall. Men det får bli till våren.

Som ni kanske märkar är det lite beslutsångest och just nu vet jag inte hur jag ska göra eller vad jag vill göra!

Today


Hon ligger här i knät och sover så sött. Fick sovmorgon idag. Blev väckt kvart i nio av att hon skulle ut och kissa. Nio är bättre än sju, haha. Var ute på en promenad i denna härliga höst kyla. Solen sken och det var nästan skönt. Blev frulle när vi kom hem och nu sitter jag här.
Playradio.se är numera min favvomusik sida just nu. Finns allt du kan tänka dig.

Idag blir det nog inte allt för mycket att göra. Fredrik jobbar till fyra så det enda jag vet att jag ska göra är att laga mat, haha. Är man hemmafru så är man :)

Tjing!

.....



Söndag


Så var även denna helgen snart över. Har hunnit med en del ändå.

Just nu sitter Fredrik och spelar X-BOX så passade på att låna datan lite, haha. Raven ligger här i mitt knä och sover. Hennes favo plats.

Har varit hos farmor och farfar på dagen. Bjöds på både lunch och fika. På vägen hem åkte vi förbi en jobbarkompis till Fredrik och hälsade på lite.

Nu är det lite bloggläsning som gäller och ikväll blir det film och popcorn.

(igår när vi var hos Sandra)


Lördag


Dagen började tidigt, idag med. (men igår fick jag sovmorgon till 10) Åkte ut till stugan men det var så kallt så vi åkte hem igen. Stannade till en snabbis på Fredriks jobb för han skulle hämta lite saker. Sen hem. Grejade lite och sen åkte vi och hälsade på Sandra <3 Hon har ju inte träffat Raven än och sen behöver hon komma ut och röra på sig så hon blir av med överskottsenergin, haha.

Nu är Fredrik på jobbet. Ska gå upp till mamma och pappa sen ikväll. Bjuds det på mat så gör det, haha. Så ikväll kommer det bli lugnt.

Tjing.

Torsdag


Nu har det gått sådär långt mellan uppdateringarna. Men har faktiskt inte funnits tid. Har ju ett litet barn att ta hand om nu. Hon lär sig fort men får sina ryck ibland och vägrar att lyssna, trots att hon vet att det är fel. Fast vad kan man begära, hon är ju bara 9 veckor (idag), hon hade 10 syskon att busa med hur och när hon ville.
Men som sagt hon lär sig.
Det är mycket jobb, men snart blir det bättre. När väl vet och har lärt sig vad som gäller.

(Bilder kommer)

Har tvättat idag, men som vanligt hinner det inte torka så hela lilla rummet är fullt med tvätt. Det är sådant man får ta.

Ikväll är vi själva hemma jag och Raven. Precis som det har varit innan i veckan.

Nu ska jag försöka sova någon timma innan Fredrik åker till jobbet. Har blivit runt 4-5 timmars sömn per natt nu den senaste veckan och det börjar kännas kan jag lova!

Tjing.

Raven



Om lite meindre än två timmar har vi hämtat Raven.
Kommer bli så himla kul. Längtar verkligen.

Tjing.

Grey´s Anatomy


Första avsnittet för säsongen var igår. Måste säga att jag blev lite besviken faktiskt. Att dom skulle låta Geroge dö. Hur kan dom göra en sådan sak? Dom lät ju ju Izzie leva. En positiv sak i alla fall. Men trots att det var död i avsnittet var det ett bra första program.

Ja, jag är typ besatt av Grey´s! Take it!


RSS 2.0