Räkfrossa med tjejerna


Efter en tröttsam förmiddag var det dags att bege sig till Lidköping för att träffa tjejerna. Som jag har längtat! Framför allt att träffa bästa Theres, hon den där tjejen som lämnade Lidköping för Göteborg och för att sedan inte komma hem så ofta och hälsa på. Så varje tillfälle som ges när hon är hemma är glädje. Tyvärr blev inte mötet allt för många timmar, tyvärr, men när "migränen" blir för jobbig så blir det tyvärr så, haha :P

I alla fall, så var det räkfrossa på Stadt som var grejen ikväll. Så efter att varit hemma hos Sandra och umgåtts, pratat, skrattat, fotat, skrattat och ja det mesta man kan tänka sig var det dags att bege sig. Vet inte när jag käkade så mycket räkor sist, men gott var det!

Blev hämtad strax efter nio av älsk och efter det begav vi oss hem till Michaela för vin på hennes balkong, eller för min del blev det inget vin.

Nu är det dags för sängen och imorgon är en ny dag!
Sweet dreams!

Söndag


Oj oj oj.. Det var en händelserik dag/eftermiddag/natt man har upplevt. Sandra hämtade mig vid fem och det var då äventyret började. För det första har vi alltid roligt när vi åker bil överhuvud taget och sen blir det inte bättre av våra små road trips lite då och då heller, hehe.. Resan gick till Lysekil för att kolla crusingen, precis som vi gjorde förra året.

Kommer inte ihåg när jag såg dig sist, men tro fan att du skulle vara där på färjan över till Lysekil! Ditt fula och dumma helvete!

I alla fall, så när vi väl hade kommit över och igenom dessa bilköer, hittat en parkering så blev det en liten extra promenad till centrum. Kände att det var trevligt att gå längs hamnen och så fick det bli, höhö. Mat, mycket folk och mycket roligt att titta på, många skratt och en hel del rynkningar på näsan..
Fick ett ryck och åkte vidare till Grebbestad där Kim, Robin, Tommy osv befann sig. Om vi bara hade haft en ordentlig vägvisare så hade vi inte behövt köra "omväg" och hade kommit fram fortare, men men, vi hade kul i alla fall... Väl framme så blev det lite intriger och dylikt, men säger man en sådan sak får man skylla sig själv! Det är inte lätt att vara liten idag, höhö :P
Så när klockan var två tyckte Sandra att det var dags att bege oss hemmåt med tanke på att hon började jobba klockan tio idag. En trött men rolig resa hem!

Nostalgi och nästan en tår när vi åkte igenom Grebbestad. Saknar!!

Midsommar


Trevlig midsommar helg på er! :D

Hemmma efter över ett dygn i stugan. Har varit lugnt och skönt, likaså midsommarfirandet igår. Måste erkänna att jag först inte var så glad över att spendera årets midsommarafton med familjen men nu såhär idag är jag glad att jag gjorde det. Vi hade mycket trevligt och det var mycket god mat. Jag gjorde även en jordgubbstårta med marängbottnar. Mycket god!
På kvällen var det kortspel och mycket skratt :)

Idag så åker jag och bästaste Sandra till Lysekil för att kolla på den årliga crusingen.
Vad som händer efter det, ja det är det bara tiden som vet, haha. Eller i alla fall just nu. Sandra kanske var tvungen att jobba imorgon och då måste vi åka hem ikväll. Men hoppas faktiskt att hon slipper (blink blink).

Nu ska jag snart ta mig ett bad och sen är det beslutsångestens tur att krypa på.
Det här med klädval är inte min grej idag. Men det ska nog ordna sig.

Ha nu alla en fortsatt bra helg :D

Seg i bollen


Har varit en lång dag idag. Vaknade redan innan halv fem trots att klockan inte skulle ringa förens halv sex. men låg kvar i sängen och vaknade till och mös lite med Raven som burrade in sig bredvid mig.
Cyklade till tvätten för att jobba hela dagen, sen cykla vidare till ägget för att jobba nu i eftermiddag/kväll några timmar. Så nu börjar jag bli ganska seg. Snart sängen för imorgon är det samma visa igen.
Men det är skönt att jobba!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och vänta på att Fredrik ska komma hem.

Nu är allt som vanligt igen


Det svåra beslutet är taget och jag valde att tacka nej till jobbet jag blev erbjuden. Som det ser ut nu så finns det ingen möjlighet för mig att ta mig dit för en intervju och sen är det faktiskt för mycket här hemma att bara lämna. I min värld fungerar det inte rikigt så. Men det hade varit kul att prova på. Fast bara för att man får komma på intervju betyder ju inte det att man automatiskt får jobbet. Så hade jag nu åkt dit och inte fått det så ja, det hade inte varit så kul..!
Så livet rullar på här hemma och jag hoppas hitta ett jobb här i närgheten.


Väldans krångligt ...


Fick precis ett samtal om att jag ska få komma på intervju för ett jobb på onsdag. JA, äntligen! Enda problemet är att jobbet är i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Så hur ska jag ta mig dit? Att åka med tåg kostar runt 1000 kronor totalt fram och tillbaka, vilket jag inte är direkt beredd att betala. Sen jobbar både jag och Fredrik eftermiddag den dagen så på så sätt är det ju ganska kört också med tanke på att det tar ca 3 timmar enkel resa.

Så nu kommer vi till det där: Ska jag eller ska jag inte?
Kanske kunde jag komma på torsdag men har fortfarande ingen som kan skjutsa mig.. Villig?!

HJÄLP!!!

Ett svagt ljus långt in i dimman


Just nu ser jag ett litet ljus, som förhoppningsvis kan växa sig liiite större. Jag vet att jag inte ska hoppas på för mycket, men gör det i alla fall. Man vet ju faktiskt inte vad som händer nu när alla semestrar går igång.
Imorgon ska jag i alla fall jobba lånpanna! Börjar 06.30 på tvätten och jobbar till 15.30 sen vidare till Ägget där jag börjar 15.55 till 20. Men kan inte tacka nej nu när det är så ont om jobb.
Vilat har jag ju gjort nu några dagar och det känna faktiskt bättre i fotleden (peppar peppar). Nu smörjer jag den även också, så det ska nog gå bra :)

Fan också!


Jävla skit! Platsen var redan tillsatt. Jag som ville ha den så mycket!
Vad ska jag göra nu då?


Mitt smultronställe


Har varit ute i stugan med mor och far några timmar nu på eftermiddagen. Så skönt att komma bort från stan, alla ljud och ja allt som har med stan att göra!
Detta är ett ställe där jag spenderade mestadelen av mina sommrar när jag var liten. Att åka ut till stugan var något av det bästa jag visste. Där kunde man göra det mesta utan att någon brydde sig.
Under några år (kanske 15-17) så var det verkligen pest och pina att följa med, men man fick ju offra sig ibland. Nu när jag tänker tillbaka på det kan jag inte förstå hur jag kunde känna så. Fast visst, det var roligare att spendera sin tid med vänner istället för familjen.
Men nu, några år senare uppskattar jag det enormt. Att ha ett ställe man kan åka till när man vill komma bort från stan. Visst, jag älskar stan men ibland är det skönt att bara komma bort från allt.
Att vakna upp där ute en solig morgon, sitta ute under stora trädet och äta frukost samtidigt som fåglarna sjunger, det är inte mycket som kan slå det!


This is it


Ikväll är det This is it på tv3. Har inte sett den så tänkte passa på nu när dom visar den.
Säg och tyck vad du vill om Michael men bra musik gjorde han!


Arbetslös och långa sömntimmar


Det här med att vara arbetslös är inte min grej riktigt. Sen att man sover sjukt länge på dagarna är ju inte heller helt okej faktskt. Inte för min del i alla fall. Att vakna vid hslv nio-nio sådär, det är helt okej men att sova till tio-elva, big no no! Som i förrgår kom jag i säng strax efter 02 och vaknar halv tolv, DET är inte okej. Visst att jag kanske behövde sova ut eller vad man ska kalla det, men hela dagen blir helt förskjuten. När klockan var fem så trodde jag att den var två typ. Icke bra!
Men men, annars är det ganska skönt att vara arbetsfri på förmiddagarna :P

Lördag


Veckan som gått har jag spenderat mestadels med Patrik :) Det har bjudits på en visit i Lidköping, en tur till Jönköping och IKEA, besök på arbetsförmedlingen, grillbuffé på Jula hotellet med besök av Sandra, igår var det fest och idag är det soft!
Är själv hemma och är grymt rastlös! En promenad hade varit trevligt, men på order av läkare så ska jag vara i vila så mycket som möjligt, vilket jag också försöker.
Det här med inflamation i fotleden är bull! Hur kan jag lyckats få det när jag inte har gjort direkt mycket? jaja, någon gång är det min tur också, haha..

Det här med att vara både arbetslös och inkomstlös gör mig galen!
Har du ett jobb att erbjuda så är jag på!
Har sökt massor och har hittat ett som jag verkligen vill ha. Så ska ringa och tjata lite på måndag, om det finns kvar vill säga. Så vi får se vad som händer.
Har även hittat ett annat som verkar super! Dock innebär det nog med stor sannolikhet en flytt och DET vill jag inte. Men ska ringa på det med och se hur det kan bli.

Fortsätta kolla tv och sen tidig sängång skulle jag tro.

Tjing!

...


eftermiddagen och kvällen har varit piss! så nu stänger jag av och vaknar imorgon!

Söndag...

 
då får man vara sleten :P


Tvättar


Tvättmaskinen centrifugerar just nu kläderna som är i. nu i samma stund som jag hörde detta ångrar jag mig djupt att jag startade maskinen. orkar verkligen inte hänga en hel maskin med tvätt. jag gör inte detta! sen är inte fredrik hemma heller så man kunde satt honom i lite arbete. jaja..

sen regnar det ute också!!

Restaurangfolk


jag får nästan varje dag, eller åtminstonne några gånger i veckan, frågan hur det känns att fredrik jobbar sådana tider som han gör.. framför allt nu när sommarschemat är igång och det endast är kvällar som ska jobbas.
för min del spelar det inte så stor roll. det är nog en vanesak skulle jag tro. fast jag visste ju iofs vad jag gav min in på eftersom jag själv var i restaurangbranchen när vi träffades.
jag tror det är svårt för en person som inte är insatt i det hela att förstå hur man kan stå ut med det. men ibalnd kan jag undra hur folk orkar jobba 7-16 måndag-fredag..? för mig är inte det "normalt", utan det är restaurangtider som är grejen.

det är nästan lite som med dagens kändisar. kändisar blir tillsammans med kändisar för dom vet vad det handlar om. det är samma med restaurangfolk. dom dras till varandra för man vet vad det handlar om, arbetstider osv.

Det är i alla fall vad jag tycker..

Lördag


Gårdagskvällen slutade med ett besök på Mangos här i stan och sedan en promenad till Jula-hotellet för påfyllning för att sedan bege oss hemmåt igen, haha.. man är ju inte smartast i stan när man är onykter i alla fall. inte med tanke på att vi bor på ena sidan av stan och hotellet på andra sidan.. men men.. vi kom hem vid halv fem och somnade så gott efter ett tag.

Sicken vurpa jag gjorde inne på Manogs! Ojojoj säger jag bara!
men det slutade bra. fick bort allt glassplitter från armen och höften lever!

Idag är det film och tv som gäller hela dagen!

Lite bitter!


Måste erkänna att just nu är jag faktiskt lite bitter!
Vart man än lyssnar eller tittar så är alla så lyckliga över sin skatteåterbäring. Jävligt kul för er! Men det börjar gå mig på nerverna! Kan ju iofs bero på att jag fick betala tillbaka nästan 4800 jävla kronor..! Hade passad grymt mycket bättre att få tillbaka så mycket. (med tanke på att jag har 300 kronor kvar tills den 25 juli) men men.. jag överlever nog..?

Pappa ♥


Ett stort grattis till världens bästa pappa som fyller år idag!


(Eftersom pappa älskar att vara med på kort (not) så blir det denna bilden är från min student -07)


Torsdag


Hemma, mätt och belåten, slapp i soffan och kommer bli tidig sänggång ikväll...

Har varit ute i stugan hela dagen. Kom hem för bara en liten stund sedan.
Lagat helt underbart god mat måste jag erkänna. Det behöver inte vara svårt för att bli gott!

Resten av dagen kommer att bli lugn. Känner mig inte helt i form måste jag erkänna.
Sen upp tidigt imorgon för att jobba, så kvällen blir inte sen den heller.
Sjukt trött redan nu! Hur ska detta sluta?


Onsdag


Nu har nästan halva veckan gått..
Ska jobba min andra dag idag. Det gillar vi! Hoppas nu bara att det kan bli lite mer kommande veckor.

Uppe tidigt men tycker ändå att jag inte fått mycket gjort. 
Ska snart bege oss ut till skogen för en promenad. Trotsa det tråkiga vädret!



Idag kommer beskedet! Hoppas!


Förbereda lunchen så det bara är att köra sen.

Dörrmatta?


Skönt att jobbat några timmar idag måste jag erkänna.
Dock mindre kul att komma hem och möta en sönder tuggad dörrmatta precis innanför dörren! Köpte en ny igår. Slängde den gamla när vi flyttade och sen har det bara inte blivit av att köpa en ny. Så nu när vi väl köpte en ny så är den söndertuggad på mindre än ett dygn.
Jaja, det är väl bara att glöma och gå vidare som man säger, haha :P
Så frågan är: Dörrmatta eller ingen dörrmatta?

Nu har Fredrik precis kommit hem. Fick reda på att dom började med sommarschemat igår så nu är det endast kvällar som gäller ända tills augusti. Om jag får ett kvällsjobb är det okej, men vill inte ha det som förra sommaren. Då jag tog svängen förbi hans jobb och hälsade fem minuter och sen sågs vi tio minuter innan jag skulle sova. Inte så mycket till förhållande kanske :P Men vad gör man inte...?


Behov av pengar!


Nu har det gått så långt att jag till och med funderar på att sälja min balklänning!
Det enda som hindrar mig är att jag älskar den så mycket, och jag vet att jag skulle sakna den om jag nu fick sålt den!

Det är svårt att skiljas från något som håller en kär!


Tisdag


Uppe med tuppe imorse.
Precis som vanligt nu när sommaren kommer och solen skiner så härligt på morgonen.

Har varit på arbetsförmedlingen och gjort andra ärenden på stan nu på förmiddagen.
Både tvättmaskin och diskmaskin är igång. Passa på nu när man är själv hemma en stund, haha. Börjar nästan känna mig som en hemmafru, bara att jag inte har en rik man som kan försörja mig. Egentligen skulle man kunna få betalt för att man är hemma och grejar. Jag menar, det är ju inte direkt kul att städa liksom. Eller?

Snart fixa lunch och matlåda tills i eftermiddag. Jobb står på schemat. 16-20 både idag och imorgon. Men innan det ska jag till skolan och göra prov, 15.30. så hur detta ska gå ihop vet jag inte rikigt. Och att få tag i min lärare är ju lättare sagt än gjort. Så vi får se hur stessad jag kommer vara sen, haha..

Men något jag vet är att när jag väl kommer hem ikväll så är det en långromenad med Raven som gäller :D

Tjing!

Hemma själv...

 ... eller Raven är ju hemma med mig, men Fredrik är inte hemma.

Sitter fortfarande med mitt historiaarbete som ska vara inlämnat idag. Det är svårt, men funderar på att skicka in det som det är just nu. Jag vet att detta ändå inte kommer varken höja eller sänka mitt betyg så..

Idag är det en speciell kväll. Om allt går som planerat kommer framtiden bli så jävla bra! Jag håller tummar, tår, fötter, ja allt som ger lycka. Jag hoppas verkligen att allt går bra!
Bara tiden kan utvisa :)

Flyt?


Fick precis ett samtal från mitt gamla jobb.
Så nästa vecka är det två kvällar och en dag som gäller.
Jag gillar´t!
Börjar det gå åt ett bättre håll nu tro?

BTW
I love my balkong just nu!

Som pingviner...?


På jobbet förut stod jag och tänkte lite för mig själv, som vanligt.
Kom och tänka på det här med ex.
Fatta hur skönt det hade varit om vi var mer som pingvinerna.. Dom har EN enda stor kärlek i livet. När dom har hittat sin partner så håller dom sig till varandra resten av livet.
Då slipper man det här med jobbiga ex.
Har man barn tillsammans slipper man allt krångel det kan bli när man går isär, osv...

Ja, det är ju bara jag.
Vad tycker du/ni?


Fredag


Veckan har gått fort. Jobbat tre dagar.
Känns skönt. Dock vet jag inte hur många dagar jag kommer att få nu dom närmaste veckorna. Men skulle det fattas folk så är det mig dom ringer till.

Är nästan färdiga med lägenheten nu också.
Var uppe i gamla lägenheten och städade ur det sista förra fredan.

Allt känns faktiskt bra just nu, förutom den här förbaskade pollen som virvlar i luften!

RSS 2.0